Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поганий контроль оригіналів документів знову допоміг рейдеру

25 вересня 2017, 12:33
144
0
Реклама

Правоохоронці розкрили чергову аферу з нерухомістю, де як у більшості випадків шахрайства зловмисникові допомогли реалізувати задум довірливість і необережність жертви. Столичні прокурори повідомили, що шахрай зробив копії паспорта власника квартири і правовстановлюючих документів на неї, продав квартиру вартістю майже 5 млн грн і спробував втекти. Однак правоохоронці його знайшли і притягнули до суду.


Проте, попри щасливий фінал цієї історії для жертви, вона ще матиме продовження. Адже встановлення факту незаконності правочину - це рішення лише половини завдання, власнику належить ще повернути свою квартиру.
Спочатку ж до захоплення майна призвела необережність її власника в зберіганні правовстановлюючих документів і тих, що посвідчують особу. Однак ризик того, що вони потраплять в руки недобросовісної особи, є завжди і всюди - у тому числі і в бізнесі. У зв'язку з цим необхідно не тільки забезпечувати надійне зберігання документів, а й передбачити додатковий захист своїх правових титулів.

Сучасним та ефективним захистом прав власника є електронний контроль реєстрових даних про конкретний об'єкт нерухомості, наприклад - SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Цей електронний сервіс дає змогу оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості щодо конкретного об'єкта SMS-повідомленням, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача. Таким чином, буде забезпечено можливість оперативної реакції на рейдерську атаку та уникнення її тяжких наслідків.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини