Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правоохоронці викрили нових шахраїв, які спеціалізуються на нерухомості

19 вересня 2017, 14:17
192
0
Реклама

Регулярні звіти кримінальної хроніки свідчать про те, що підробка правовстановлюючих документів продовжує користуватися популярністю у осіб, що бажають легкої наживи. Якщо на хвилі захоплень сільськогосподарських активів більше говорили про використання рейдерами підробок, то в недавньому повідомленні столичної прокуратури ведеться мова вже про банальне шахрайство з використанням «намальованих» документів.


Так, під керівництвом прокуратури правоохоронці припинили діяльність групи осіб, що підозрюються в шахрайстві з нерухомістю. Під приводом продажу земельних ділянок у низці регіонів вони ошукали покупця-іноземця на майже півмільйона доларів США. Причому ніякою нерухомістю вони не володіли, а розраховували отримати кошти шляхом обману.


З метою отримання грошей ділки вміло представлялися нотаріусами та власниками нерухомості. Для обману потенційного покупця використовувалися підроблені правовстановлюючі документи на земельні ділянки. Під час укладення одного з псевдоправочинів і було затримано керівника групи. Щодо інших «нотаріусів» і «латифундистів» проводяться слідчі дії.


Цей приклад підтверджує те, що в будь-яких операціях з нерухомістю не можна покладатися лише на паперові документи, навіть якщо це бланки встановленого державою зразка. Адже, незважаючи на періодичне посилення ступенів їх захисту, зловмисники теж йдуть в ногу з часом і підробляють їх.


У зв'язку з цим запуск державою електронних реєстрів відкрив можливість і додаткового технічного контролю власниками нерухомості всіх операцій з їх майном, що підлягають державній реєстрації. Такий контроль є сучасним і зручним через оперативність і широкий перелік способів повідомлення господаря нерухомості про будь-які зміни реєстрового запису.

Наприклад, про зміни в реєстрі можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини