Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Використання рейдерами підробних судових рішень стає систематичним

7 вересня 2017, 10:30
143
0
Реклама

Прокуратура міста Києва повідомила про успішну судову справу щодо повернення з незаконного володіння рейдера захоплених ним комунальних приміщень площею майже 300 квадратних метрів і вартістю понад 8 мільйонів гривень. Під час розслідування було встановлено, що зловмисником було зареєстровано право власності на підставі неіснуючого рішення суду.


Варто звернути увагу на те, що підроблений судовий документ було складено від імені одного із судів Донецької області. У повідомленні прокуратури не уточнено, чи знаходиться зараз суд, який нібито прийняв згадане рішення, на тимчасово непідконтрольній Україні території зони АТО. Однак місцезнаходження суду звертає увагу на проблему підроблених судових рішень з урахуванням того, що через бойові дії не було можливості своєчасно вивезти з непідконтрольної території все майно судів, у тому числі печатки. При цьому правоохоронцями раніше вже було зафіксовано випадки неправомірного використання захоплених печаток українських судів.


Такі обставини вказують на важливість здійснення постійного антирейдерського контролю власниками активів, насамперед - нерухомості. Адже зупинити спробу рейдерської атаки або ліквідувати її наслідки «малою кров'ю» зможуть лише оперативні дії внаслідок своєчасного сигналу про загрозу.

Сучасним і найбільш ефективним антирейдерським засобом є електронний контроль, для прикладу - SMS-Маяк, запущений на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Цей електронний сервіс дає змогу оперативно дізнатися про зміни в реєстрі нерухомості SMS-повідомленням, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини