Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Можливе повторення кібератаки

19 серпня 2017, 09:01
214
0
Реклама

Служба безпеки України попереджає про можливу нову кібератаку на українські установи та підприємства і просить дотримуватися розроблених нею рекомендацій.


В офіційному повідомленні з цього приводу зазначено, що під час аналізу наслідків і передумов вірусної атаки Petya було встановлено, що їй передував збір даних про підприємства з подальшим їх приховуванням у файлах cookies і відправкою на командний сервер. Йдеться про адреси електронної пошти, паролі до облікових записів, що використовуються підприємствами та їх співробітниками, реквізити доступу до командно-контрольних серверів і даних облікових записів в уражених системах та іншу інформацію, відсутню у відкритому доступі.


У СБУ припускають, що саме ця інформація і була метою першої хвилі кібератаки, вона може бути використана зловмисниками як для проведення кіберрозвідки, так і з метою подальших деструктивних акцій.


У зв'язку з цим СБУ дала рекомендації технічного характеру у вигляді алгоритму, призначені для системних адміністраторів або уповноважених осіб з безпеки інформаційно-телекомунікаційних систем. Для мінімізації можливих ризиків кібератаки ці рекомендації слід реалізувати в найкоротші строки.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини