Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для боротьби з аграрними рейдерами на Херсонщині створено спеціальний штаб

3 серпня 2017, 15:24
175
0
Реклама

Уряд повідомив про початок роботи на Херсонщині штабу оперативного реагування на випадки захоплення земель аграріїв чи зібраного ними врожаю. До складу штабу увійшли керівники Херсонської ОДА, органів юстиції Херсонської області, правоохоронці та представники аграрного бізнесу безпосередньо.

За словами Міністра юстиції Павла Петренка, метою штабу є миттєве реагування на конфліктні ситуації, що виникають навколо земель сільгосппризначення. При Головному територіальному управлінні юстиції в Херсонській області функціонує «гаряча лінія», за якою можна отримати консультації з питань складання та подання скарг на рішення, дії чи бездіяльність державного реєстратора, а також інших питань, що стосуються діяльності територіального органу юстиції.

До речі, днями відбулося спільне засідання Громадської ради при Мінагрополітики з представниками громадських рад Мін'юсту та Держгеокадастру. Метою заходу став аналіз поточної ситуації щодо рейдерських захоплень і темпів їх поширення в аграрному секторі, а також напрацювання шляхів вирішення цієї проблеми.

За участю народних депутатів, експертів (у тому числі з Проекту USAID «Підтримка аграрного та сільського розвитку»), вчених і представників громадськості було розглянуто питання запобігання рейдерським атакам і підвищення ефективності системи захисту власності. У результаті зустрічі було вирішено створити робочу групу з підготовки пропозицій щодо змін у законодавстві стосовно удосконалення ведення систем Держгеокадастру та Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Нагадуємо, про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини