Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

СБУ припинила втручання в роботу держреєстрів

27 липня 2017, 17:51
182
0
Реклама

Співробітники CБУ викрили групу зловмисників, які через несанкціоноване втручання в роботу державних електронних реєстрів незаконно переоформляли право власності на майно.

Мешканець Миколаєва разом з двома спільниками виготовляли підроблені документи осіб з малозабезпечених верств населення, паспортні дані яких вносилися до електронних реєстрів.

Таким чином зловмисники «змінили» власників кількох об'єктів, один з яких перебуває в комунальній власності. Незаконно переоформлене майно надалі перепродавали.

Під час обшуків було вилучено 43 паспорти громадян України з ознаками підробки, ідентифікаційні коди та банківські картки, 7 печаток і документи фіктивних підприємств. Також виявлено комп'ютерну та оргтехніку, на якій виготовлялися підроблені документи.

У межах кримінального провадження перевіряється можлива причетність до махінації окремих державних службовців і нотаріусів.

Зауважимо, що про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через сповіщення в кабінеті користувача, за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії стосовно свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини