Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розпочато процедуру стягнення боргів із колишніх власників Приватбанку

3 липня 2017, 11:15
223
0
Реклама

3 червня Національний банк опублікував свій коментар щодо статусу реструктуризації кредитного портфеля ВАТ «Приватбанк» колишніми власниками.
Термін добровільної реструктуризації кредитів ними минув 1 липня. НБУ вважає: зараз можна стверджувати, що колишні власники не виконали взяті на себе зобов'язання.

Таким чином, держава та Приватбанк перейшли до юридичної процедури стягнення та реалізації відповідної юридичної стратегії, конкретні кроки якої «поки не можуть бути розголошені». Банківська процедура буде аналогічною звичайній процедурі стягнення у разі прострочення боргів, тому йдеться переважно про примусове стягнення.

2 червня Мінфін опублікував своє повідомлення про статус реструктуризації кредитного портфеля Приватбанку. У ньому, зокрема, йдеться, що переговори про реструктуризацію кредитів, наданих колишнім власникам Приватанку або особам, які прямо або опосередковано пов'язані з ним, не дали результату. Замість цього «ми спостерігаємо скоординовану юридичну та медійну кампанії проти інтересів держави». Тому Мінфін опублікував сканкопію листа колишніх власників банку від 16.12.2016 року, в якому вони просять уряд прийняти позитивне рішення про придбання державою акцій банку в порядку ст. 41 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб».

За даними НБУ, у минулому році на відновлення фінансової стійкості Приватбанку держава витратила 107 млрд грн, цьогоріч - 9,8 млрд. Надалі банк вимагатиме додаткових вливань для доказу адекватності капіталу до 7 % до 1 січня 2018 року і 10 % до 1 січня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини