Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Органи держконтролю радитимуться з громадськістю

12 червня 2017, 11:34
229
0
Реклама

Правове регулювання державного контролю у сфері господарської діяльності передбачає, що громадські об'єднання мають право здійснювати захист прав і законних інтересів суб'єктів господарювання під час здійснення щодо них заходів державного нагляду (контролю). При цьому держоргани зобов'язані розглядати звернення громадських об'єднань, їх уповноважених представників в інтересах суб'єктів господарювання в порядку, встановленому для розгляду звернень суб'єктів господарювання. Однією з форм взаємодії громадських діячів і держорганів є консультації.

На виконання цих приписів профільного Закону урядом було затверджено Порядок проведення органами державного нагляду (контролю) консультацій з громадськістю за ініціативою громадських об'єднань.

Порядок передбачає, що за ініціативою громадських об'єднань, професійних спілок або організацій роботодавців органи державного нагляду (контролю) проводять консультації з громадськістю з питань щодо:

- планування заходів з державного нагляду (контролю);

- консультаційної підтримки громадських об'єднань з питань здійснення державного нагляду (контролю), зокрема участі уповноважених представників таких об'єднань у зазначених заходах;

- роз'яснення норм законодавства, що належать до компетенції таких органів.

Причому органи держнагляду проводитимуть консультації з громадськістю у разі отримання звернення від громадського об'єднання.

Крім того, Порядок передбачає, що консультації з громадськістю проводяться у письмовій формі або шляхом публічного громадського обговорення. Публічне громадське обговорення проводиться у формі конференцій, форумів, зустрічей (нарад) з громадськістю тощо. А форма та дата проведення консультації з громадськістю визначається органом державного нагляду (контролю) з урахуванням пропозицій громадського об'єднання.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини