Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Навіщо та як легко контролювати свої об'єкти нерухомості

18 травня 2017, 16:09
171
0
Реклама

Володіння об'єктом нерухомості є одночасно не тільки благом, а й тягарем. Адже, як відомо з давніх часів, власність зобов'язує. Причому йдеться не лише про юридичні зобов'язання (податки тощо), а й про те, що кожен власник повинен усвідомлювати ризики, з якими він може стикнутися. Найбільш серйозна небезпека в цьому разі - втрата права власності на нерухомість поза своїм бажанням. Інакше кажучи - рейдерство.

На щастя, сьогодні є достатньо доступних засобів захисту свого майна, серед яких одним з найпоширеніших є онлайн-контроль. Наприклад - SMS-Маяк http://smsmayak.com.ua/, запущений на технічній базі "ЛІГА:ЗАКОН", де про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися через SMS-повідомлення, електронним листом, а також через повідомлення в кабінеті користувача. Таким сервісом вже користуються багато хто. Розглянемо два приклади приводів, коли власники нерухомості вирішують підключитися до SMS-Маяка.

1. Бізнес на оренді нерухомості. Бути рантьє - мрія багатьох. Але навіть такий вид підприємництва не звільняє власника нерухомості від необхідності постійного нагляду за своїм майном. При цьому доречним доповненням до договірної роботи, податкового контролю та пошуку нових клієнтів стане контроль держреєстрів. Особливо, якщо об'єктів чимало. Якщо об'єктів дуже багато або є співвласники - постійний антирейдерський контроль власнику порадить будь-який консультант з нерухомості або юрист. У цьому разі найзручнішим буде постійний онлайн-контроль. Це особливо важливо тоді, коли нерухомість розміщується далеко.

2. Тривала відсутність у житловій нерухомості. Щоб особиста квартира або будинок не простоювали в разі відсутності господаря через тривале відрядження або туристичну поїздку, можна здати їх в оренду. Це раціонально, адже так можна буде компенсувати оплату комунальних витрат, податок на нерухомість та амортизаційні витрати. Однак важливо, щоб нерухомість була завжди під контролем. Причому йдеться не тільки про дотримання квартирантами умов договору щодо акуратності або своєчасної оплати. Не можна виключати, що під виглядом пристойних орендарів можуть ховатися шахраї, які у кращому випадку здають у піднайом житло чи використовують його не за призначенням, а в гіршому - замислили захоплення жилплощі та її оперативний перепродаж.

Саме для таких випадків необхідний не лише нагляд близьких людей власника нерухомості, а й онлайн-контроль змін у реєстрі нерухомості. Причому такий контроль може здійснюватися не тільки за допомогою мобільного зв'язку, а й за допомогою Інтернету в будь-якому місці, де є до нього доступ.

Можна навести й інші приклади, коли варто скористатися онлайн-контролем змін у реєстрі нерухомості. Адже він може стати в пригоді у самих різних сферах. Але сенс такого сервісу буде завжди однаковим: контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник зможе швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення. А відповідна абонплата буде, по суті, ціною за спокій і безпеку.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини