Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об'єктом рейдерства можуть стати вже й пам'ятки архітектури

16 травня 2017, 10:33
147
0
Реклама

Прокуратура Києва затвердила й спрямувала до суду обвинувальний акт за фактом шахрайського заволодіння фізичною особою майном столичної громади, вартістю понад 10 млн грн. Ідеться про приміщення театру, які є частиною пам'ятки архітектури місцевого значення. Раніше, після виявлення факту дій, що підпадають під ознаки шахрайства з нерухомістю, ці приміщення було повернено громаді міста в судовому порядку.

У прокуратурі стверджують, що зловмисниця, використовуючи підроблені документи, обернула на користь власного підприємства приміщення Київського муніципального театру опери та балету для дітей на вул. Межигірській, що належать територіальній громаді Києва.

За такі дії підозрюваній інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, учинене в особливо великих розмірах), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Якщо вину буде доведено в суді, за скоєне шахрайці загрожує позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

До речі, про зміни в Реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися з SMS-повідомлення, електронного листа та через сповіщення в кабінеті користувача за допомогою спеціального сервісу SMS-Маяк, запущеного на технічній базі «ЛІГА:ЗАКОН». Контролюючи реєстраційні дії щодо свого майна, власник може швидко відреагувати на незаконні дії та припинити спроби рейдерського захоплення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини