Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Меморандум про взаємодію

29 серпня 2016, 09:04
200
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Наступного тижня Міністерство юстиції та Національна поліція підпишуть Меморандум про взаємодію, який забезпечить обмін інформацією про можливі рейдерські захоплення та дасть можливість обом органам оперативніше реагувати на такі ситуації.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

За словами заступника Міністра юстиції Павла Мороза, Меморандум забезпечить повну взаємодію між Мінюстом та Національною поліцією. Адже є випадки, коли звертаються до Національної поліції і не звертаються до Мінюсту, або навпаки. Органи обмінюватимуться інформацією про звернення та спільно реагуватимуть на такі випадки.

Також чиновник розповів про прийдешні законодавчі зміни. Так, оскільки зараз Мінюст може реагувати на дії реєстраторів тільки за наявності відповідної скарги, планується розширити контрольні функції Мінюсту, щоб можна було реагувати на рейдерські захоплення незалежно від того, є скарга чи ні.

Ще однією новацією може стати механізм добровільного звернення реєстратора до Мінюсту для перевірки документів у разі, якщо він сумніватиметься в їх достовірності. Ініціюється і посилення кримінальної відповідальності за рейдерство.


ПРОТЕ:

Фактично, запропоновані заходи можуть збільшити адміністративний тиск на нотаріусів, які, як наслідок, відмовлятимуть у здійсненні реєстраційних дій у будь-якій сумнівній ситуації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини