Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Повернення майна

15 серпня 2016, 09:04
229
0
Реклама

ПРАВОВА ПОДІЯ:

Завдяки роботі Комісії з розгляду скарг на дії реєстраторів при Міністерстві юстиції з'явився ефективний інструмент оперативного повернення майна, яке було відібране рейдерами у законних власників. Про це під час зустрічі з представниками ОСББ, майно якого було відчужене через рейдерське захоплення, повідомила перший заступник Міністра юстиції Наталія Севостьянова.

ВПЛИВ НА БІЗНЕС:

«Це один з об'єктів, який був врятований від рейдерів за допомогою Комісії при Міністерстві юстиції. Наглядно бачачи такі об'єкти і спілкуючись з людьми, які постраждали від рейдерських захоплень, можна говорити про те, як нині відбувається боротьба з рейдерством і чи є вона результативною. Комісія займається адміністративними оскарженнями щодо питань порушення реєстраторами законодавства під час прийняття рішення. Сьогодні ми бачимо, що це дуже ефективний механізм», - зазначила перший заступник Міністра юстиції.

За її словами, раніше на судову тяганину могло піти кілька років. Внаслідок цього захоплене рейдерами майно встигали кілька разів перепродати, тож повернути його законним власникам було вкрай складно. Нині рішення приймаються дуже швидко, що викликає невдоволення з боку рейдерів, які намагаються здійснювати тиск на роботу Комісії, щоб примусити її членів приймати «потрібні» рейдерам рішення.

ПРОТЕ:

Статистика задоволення скарг Комісією не вражає. Так, за перше півріччя було подано приблизно 1200 скарг, з яких задоволено приблизно 150.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини