Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контролю захисту інформації стане більше

17 вересня 2018, 09:59
214
0
Реклама

Національний банк розробив проект постанови, якими вносяться зміни до Положення про порядок перевірки стану інформаційної безпеки в банківських та інших установах, які використовують засоби захисту інформації (ЗЗІ) НБУ.

Відповідно до запропонованих змін посилюється контроль банків та інших установ, які використовують такі ЗЗІ. Йдеться про таке програмне забезпечення НБУ: АРМ-СЕП (автоматизоване робоче місце системи електронних платежів), АРМ-НБУ-інф (обмін неплатіжною інформацією), АРМ ПМГК (програмний або програмно-апаратний модуль генерації ключів криптографічного захисту інформації).

Здійснення контролю передбачає щорічне звітування організацій про використання ЗЗІ та проведення виїзних перевірок.

Підставами для проведення перевірок можуть бути: підключення до продуктів; зміна місцезнаходження організації; ненадання, або надання неповної/недостовірної інформації у щорічному звіті або в інформації про вжиття заходів щодо усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, нещодавно до Верховної Ради поданий законопроект, що розширює наглядові функції Нацбанку та передбачає можливість введення в банки «уповноважених» НБУ з широкими правами.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини