Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

«Зелена» енергетика лишається в тренді

2 жовтня 2018, 16:32
214
0
Реклама

Президент Петро Порошенко підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо інвестиційної привабливості будівництва об'єктів відновлюваної енергетики» (проект №8015).

Законом вдосконалюються окремі норми законодавства для стимулювання розвитку відновлювальної енергетики, зокрема виробництва електричної енергії з енергії вітру.

Як ми писали раніше, змінами було спрощено отримання дозволів на будівництво об'єктів відновлюваної енергетики: вітрові електростанції виключено із класу об'єктів середніх наслідків СС2 та віднесено до класу СС1 - незначні наслідки. Однак необхідним залишається проведення екологічної експертизи.

Разом з тим відзначимо, що теперішнє досить бурхливе зростання потужностей альтернативної енергетики викликає побоювання не тільки ряду фахівців, а й СБУ. Суть їх сумнівів у тому, що таке зростання може загрожувати стабільності роботи енергосистеми країни (це обумовлено технологічними особливостями виробництва електроенергії альтернативними електростанціями). Зростання ж таких потужностей обумовлено головним чином тим, що використовуваний відновлювальною енергетикою «зелений» тариф набагато вище звичайного.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини