Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рекламу хочуть ще більше обмежити

22 жовтня 2018, 17:38
321
0
Реклама

Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики ВР рекомендував прийняти за основу законопроект №8515, який стосується гармонізації законодавства у сфері порівняльної реклами із правом ЄС.

Документом, зокрема, пропонується:

- визначити умови використання порівняльної реклами та конкретизувати відповідальність за її зміст;

- доповнити перелік форм підприємницької практики, що вводить в оману;

- уточнити окремі питання неправомірного використання ділової репутації суб'єкта господарювання.

Детальніше про нього ми писали раніше.

Також цей комітет рекомендував прийняти за основу законопроект №8558, який пропонує зміни в Закон «Про рекламу» для протидії дискримінації. Водночас комітет взяв на себе обов'язок усунути деякі недоліки документу на етапі другого читання.

Авторка проекту народний депутат Ірина Луценко вважає: «В законодавстві дуже скромно прописано, що забороняється дискримінація за ознакою статі, і це не допомагає виправити ситуацію. Наразі експерти можуть просто захистити дискримінаційну рекламу, зазначивши у висновку, що це витвір мистецтва». Вона пропонує, зокрема, визначити поняття «дискримінаційна реклама за ознакою статі», уточнити та доповнити загальні вимоги до реклами, положення щодо недобросовісної реклами та відповідальності. Також у разі прийняття законопроекту, в рази зростуть розміри штрафів за порушення в сфері реклами. Детальніше про законопроект ми писали раніше.

***

Нагадаємо, що в ІПС ЛІГА:ЗАКОН містяться аналітичні матеріали, присвячені окремим аспектам рекламної діяльності. Наприклад, в розділі «Ситуації для бізнесу» можна прочитати:

- «Обмеження для реклами по телебаченню й у пресі»;

- «Дозвільні документи для розміщення реклами у ВНЗ»;

- «Спонсорство і продакт-плейсмент: можливості й обмеження».

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини