Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Туроператорів зобов’яжуть бути більш відкритими

13 листопада 2018, 08:03
242
0
Реклама

Мінекономрозвитку розробило проект змін до Ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності. Слід очікувати на посилення кадрових вимог до туроператорів та більшу відкритість їх діяльності.

Проектом, зокрема, пропонується посилити фахові вимоги до керівника оператора, запровадивши обов'язкову наявність у нього бездоганної ділової репутації. Вона передбачає наявність належних професійних, управлінських здібностей та відсутність судимості за господарські злочини.

Окрім того, керівник оператора, його філії, іншого відокремленого підрозділу повинен мати вищу освіту, стаж роботи у сфері туризму не менше трьох років, або профільну вищу освіту. Документи про освіту, видані іноземними ВНЗ, повинні бути визнаними в Україні.

Додаткові вимоги вводитимуться до мінімального розміру фінансового забезпечення (гарантії банку або іншої кредитної установи) та його поповнення. Останнє має відбуватись протягом наступного робочого дня за днем здійснення виплати.

Більш відкритою стане інформація про діяльність турфірм. Операторів зобов'яжуть на власному веб-сайті розміщати інформацію про турагентів, з якими вони співпрацюють, та про наявність у них фінансового забезпечення. При наданні послуг виїзного туризму із перевезенням, вони також повинні будуть інформувати про затримку рейсу на 4 години і більше, а також розміщати інформацію про кількість укладених з туристами договорів. Особи з інвалідністю повинні будуть вільно отримувати відомості про відповідність туристичної інфраструктури, включеної до туристичного пакету, їх потребам.

Постанова набиратиме чинності через два місяці з дня її офіційного опублікування. За цей час діючи туроператори, повинні будуть подати до органу ліцензування документи та відомості, передбачені нововведеннями.

Як ми писали раніше, у вересні уряд ввів нові критерії оцінки ступеню ризиків від здійснення туроператорами діяльності, що підлягає ліцензуванню. Крім того, Мінекономрозвитку включили до переліку контролюючих органів, на яких не розповсюджується дія мораторію на перевірки бізнесу. Їх слід очікувати ще до кінця 2018 року.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини