Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 ділових новин тижня

18 січня 2019, 16:36
709
0
Реклама

1. ТОП-5 позицій Верховного суду в податкових спорах в 2018 році

У минулому році від судової практики в податкових спорах всі чекали уніфікації в зв'язку зі створенням нового Верховного суду. Чи виправдав Суд ці надії, і чи стало платнику податків легше захиститися в суді?

Детальніше

***

Необхідні в роботі судові рішення ви зможете швидко знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM з використанням різних фільтрів. Там же ви без зусиль зможете знайти рішення, подібні до того, яке вас цікавить, а також відслідковувати судові справи за допомогою функції «Референт».

2. Нерухомість: карколомні судові рішення 2018, частина 1

Наведені в цьому огляді рішення, навіть винесені Верховним судом, не повинні сприйматися як істини в останній інстанції. Зараз ми спостерігаємо цунамі суперечливих, а часом, взаємовиключних правових позицій судів. Втім, є думка, що шлях до верховенства права повинен пролягати через бурхливе море нестабільної судової практики.

Детальніше

3. Ірина Нікітіна: «Партнерські відносини важливо формалізувати»

Розмова про бізнес-партнерство з консультантом з питань стратегії та розвитку. «Секрет ефективного партнерського договору полягає в тому, що він фіксує домовленості між партнерами, досягнуті на момент його підписання. Якщо виникають нові ситуації або питання, партнерам слід виробити позицію по ним і доповнити відповідний розділ договору. Саме тому я розглядаю його як живий і робочий документ. Гнучкість і адаптивність мислення зараз зовсім не даремно розглядається як одна з важливих і цінних навичок».

Детальніше

***

Пропонуємо вам отримати тестовий доступ до сервісу CONTR AGENT на 48 годин і перевірити ваших потенційних і існуючих партнерів.

4. Заборонити реєстраційні дії з нерухомістю тепер можна і дистанційно

Для такої заборони заявник повинен бути власником окремого об'єкта нерухомості в Державному реєстрі і використовувати кваліфікований електронний підпис (в тому числі це можна зробити з використанням системи MobileID). Така послуга надається технічним адміністратором Державного реєстру на платній основі.

Детальніше

***

Для того, щоб не забороняти реєстраційні дії і одночасно убезпечити себе від шахраїв, існує сервіс SMS-МАЯК. З його допомогою про зміни в реєстрі нерухомості можна оперативно дізнатися SMS-повідомленням, електронним листом, а також повідомленням в кабінеті користувача.

5. Ручна поклажа стає дорожчою

Авіакомпанії посилюють вимоги до безкоштовного перевезення багажу.

Детальніше

6. Е-кабінет водія. Як це працює

Головний сервісний центр МВС запустив електронний кабінет водія. Він дозволяє отримати актуальну інформацію про власні авто і водійські посвідчення, перевірити і сплатити штрафи, а також переглянути історію будь-якого автомобіля по VIN-коду і записатися в електронну чергу в сервісні центри МВС.

Детальніше

7. За порушення ПДР будуть відповідати належні користувачі авто

Відомості про таких користувачів можна вносити до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Детальніше

***

Калькулятор розрахунку заборгованості та штрафних санкцій допоможе розрахувати суму заборгованості з урахуванням інфляції, а також штрафні санкції.

8. Хто відповідає за несвоєчасне посипання доріг піском?

Верховний суд роз'яснив, що за безпечні умови руху на дорогах відповідають їх власники.

Детальніше

9. Податкову декларацію тепер можна заповнити простіше і швидше

Державна фіскальна служба ввела новий сервіс в Електронному кабінеті платника, який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації про майновий стан і доходи. Необхідна інформація буде підтягуватися з облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, і відомостей про об'єкти нерухомого або рухомого майна.

Детальніше

***

У модулі «Алгоритми дій для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН розміщені інформація та поради по поширеним випадків, які можуть виникати під час перевірок органами державного нагляду і контролю.

10. ТОП-5 змін в житті ТОВ, введених в 2018 році

Найважливішими, з точки зору того, кого вони стосуються, є зміни вимог до змісту статуту товариства - ця доля в 2019 році не омине жодне з «живих» товариств. Тому це питання по праву знаходиться на першому місці нашої топ-п'ятірки.

Детальніше

* * *

Запрошуємо відвідати практикум «Нове законодавство про ТОВ і ТДВ», який відбудеться 21 січня в Академії ЛІГА:ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини