Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС обіцяє посилити боротьбу з тіньовою зайнятістю

25 січня 2019, 08:31
277
0
Реклама

За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, за рахунок контрольних заходів щодо детінізації, які були розпочаті у вересні минулого року, до бюджету спрямовано 1,3 млрд грн.

«Інформація, яку ми отримали за результатами проведеної роботи, показала необхідність подальшого проведення таких заходів одночасно з налагодженням ефективної взаємодії з органами влади для використання встановлених фактів при нарахуванні різних видів соціальної допомоги», - вважає голова ДФС.

За його словами, виявлена при проведенні контрольних заходів інформація про неоформлених найманих працівників, виплати доходів таким працівникам може використовуватися при призначенні житлових субсидій, допомоги з безробіття, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів. З цією метою ДФС взяла участь в розробці проекту розпорядження уряду про проведення заходів, спрямованих на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення в окремих галузях економіки. Пропонується проведення спільних комплексних заходів у сферах торгівлі та громадського харчування, будівництва, сільського господарства, транспортних перевезень, медичного обслуговування, надання послуг.

Проектом також передбачено обмін інформацією між ДФС, Міністерством соціальної політики, Державною службою з питань праці, Державною службою зайнятості та Пенсійним фондом про факти використання неоформлених найманих працівників, виплати доходів таким працівникам тощо.

Розроблений нормативний акт зараз спрямований на розгляд в Міністерство фінансів.

***

Раніше ми писали про те, що введення нових ризиків і індикативних цін призвело до складнощів митного оформлення.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини