Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеофіксаторів на дорогах стане майже вдвічі більше

12 лютого 2019, 08:01
522
0
Реклама

З 11 лютого кількість радарів для вимірювання швидкості TruCAM на дорогах збільшать з 30 до 50. Про це повідомив в Facebook перший заступник департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Він також опублікував карту розташування таких пристроїв. Нові пости вимірювання відображені червоним, а ті, що були раніше - синім.

Зокрема, TruCAM додадуть на Одеській трасі, Набережному шосе в Києві, на вулицях Дніпра і Харкова.

Повідомляється, що поряд з місцями установки відеофіксаторів стоятимуть попереджувальні дорожні знаки, а також повинен знаходитися службовий автомобіль з синіми проблисковими маячками.

Раніше ми писали про рішення місцевого суду в якому йдеться, що TruCAM є несертифікованим технічним засобом, а тому його використання є незаконним. Такий висновок було зроблено на підставі того, що цей відеофіксатор виключили з Державного реєстру засобів вимірювальної техніки на підставі наказу Мінекономрозвитку № 1362 від 2.11.2015.

Стосовно цього Олексій Білошицький вказав, що ведення цього реєстру було припинено ще в 2016 році, а дані з нього не зберігаються з 1 січня 2019 року. До того ж наявність або відсутність засобу в реєстрі не має значення для приладів, що вже введені в експлуатацію. На підтвердження цих слів він опублікував посилання на 10 рішень судів (в тому числі апеляційної інстанції), які вказують на законність використання TruCAM. Зокрема, у постанові апеляційного суду від 17.01.2019 № 359/9278/18, вказується, що TruCAM отримав сертифікат затвердження типу засобів вимірювальної техніки в 2012 році, повторне проходження цієї процедури для приладів, які вже були введені в експлуатацію, не передбачено.

З повним текстом цієї постанови можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. В ній ви зможете без зусиль знайти рішення, подібні до того, яке вас цікавить. Протестувати VERDICTUM можна за посиланням.

***

Раніше ми писали, що помилка при оформленні постанови «обнуляє» показання приладу відеофіксації.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини