Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 ділових новин тижня

22 лютого 2019, 16:11
735
0
Реклама

1. Коли директор генеральний, а коли - «звичайний»?

Мінсоцполітики роз'яснило основні відмінності між цими посадами.

Детальніше

2. Працівник не завжди несе повну матеріальну відповідальність при укладанні договору про таку відповідальності

Верховний суд вказав, що позивач не довів того, що він створив належні умови для зберігання ввірених працівникові цінностей. Також підприємство не вжило заходів для встановлення причин недостачі і не вказало, які саме винні дії вчинив відповідач.

Детальніше

3. Які положення кредитного договору є несправедливими?

Верховний суд зазначив, що положення договору, що містять умови про зміну суми комісії в залежності від зміни загальної суми заборгованості та суми фактично сплаченого місячного платежу, є несправедливими. Також незаконною є комісія за консультації як плата за послуги, які супроводжують кредит.

Детальніше

***

Необхідні в роботі судові рішення ви зможете швидко знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM з використанням різних фільтрів. Там же ви без зусиль зможете знайти рішення, подібні до того, яке вас цікавить, а також зможете відслідковувати судові справи за допомогою функції «Референт».

4. Автомобіль не переходить у власність в рахунок боргу за договором позики

Верховний суд роз'яснив, що це можливо тільки в разі додаткового укладення договорів застави чи іпотеки.

Детальніше

5. Господарський суд не розглядає справу, учасники якої уклали третейську угоду

Суть справи: позивач звернувся до господарського суду з позовом про стягнення заборгованості за неналежне виконання договору. Відповідач, в свою чергу, просив припинити провадження у справі, оскільки відповідно до укладеного між сторонами договору, спори між ними вирішуються в третейському суді.

Детальніше

6. Столична ДФС консультує з питань заблокованих податкових накладних

Спеціально призначений фахівець тепер щодня консультує платників протягом години.

Детальніше

7. Мораторій не обмежує проведення фіскалами камеральних перевірок

Верховний суд вказав, що проведення такої перевірки не вимагає від платника податків витрат часу і ресурсів, не створює будь-якого додаткового адміністративного навантаження, не перешкоджає господарській діяльності.

Детальніше

***

Калькулятор розрахунку заборгованості та штрафних санкцій допоможе розрахувати суму заборгованості з урахуванням інфляції.

8. Наймані працівники повинні вчасно задекларувати свої доходи

Отримані без участі податкових агентів доходи потрібно задекларувати. До таких доходів відносяться винагороди, що виплачуються працівникам за наймом у приватних осіб, зокрема, домашнім працівницям, садівникам, няням, гувернанткам, будівельникам, водіям.

Детальніше

9. Декларацію з податку на нерухоме майно можна подати за новою формою

Якщо об'єкти нерухомості знаходяться на території декількох адміністративно-територіальних одиниць, але обслуговуються одним контролюючим органом, то декларація подається з кількома додатками відповідного типу. Раніше декларації надавалися окремо по кожній адміністративно-територіальній одиниці.

Детальніше

10. У ЄБРР розповіли, хто може розраховувати на його грантову підтримку

Йдеться, перш за все, про супроводжувані банком консалтингові проекти для трансформації МСБ, загальна кількість яких з 2010 року досягла однієї тисячі. Найактивнішими стали компанії харчової промисловості та торгівлі.

Детальніше

***

Пропонуємо отримати тестовий доступ до сервісу CONTR AGENT на 48 годин і перевірити ваших потенційних і існуючих партнерів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини