Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Видачу та обмін водійських посвідчень хочуть дозволити центрам амінпослуг

10 квітня 2019, 12:00
354
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано законопроект № 10163, яким передбачається удосконалити роботу центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) та пришвидшити розвиток системи електронних послуг.

Законопроектом пропонується:

- створити при центрах надання адміністративних послуг постійні інтернет- та телефонні довідкові служби;

- передбачити паралельне опрацювання документів підрозділами, задіяними у етапах надання послуги;

- запустити послугу електронного кабінету громадянина для доступу до електронних послуг та інформації з державних реєстрів, інтегрованого до Єдиного державного порталу адмінпослуг, а також зробити можливим застосування електронного підпису, MobilID, BankID та ін;

- надати право ЦНАП видавати та обмінювати посвідчень водія, здійснювати державну реєстрацію транспортних засобів та актів цивільного стану.

Передбачається, що зміни будуть внесені до законів «Про адміністративні послуги» та «Про дорожній рух».

Електронні кабінети наразі запущені на ресурсах багатьох державних структур. Так, наприклад, в е-кабінеті Головного сервісного центру МВС можна записатись в електронну чергу, отримати інформацію про автомобіль за VIN-кодом, сплатити штраф тощо.

Нагадаємо, що модуль «Ситуації для бізнесу» інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН містить практичні матеріали, пов'язані з організацією бізнес-процесів, наприклад, щодо ліцензій на перевезення пасажирів і вантажів, відповідальності в галузі автоперевезень, зокрема, хто відповідає - водій чи підприємство - за ДТП за участю службового авто.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини