Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд скасував постанову про перевірки Держпраці

15 травня 2019, 11:11
4266
2
Реклама

Шостий апеляційний адміністративний суд визнав нечинним Порядок здійснення державного контролю і нагляду за додержанням законодавства про працю (постанова Кабміну № 295).

Відповідно до п. 11 цього Порядку, інспектор з праці може безперешкодно, без попереднього повідомлення самостійно в будь-яку годину проходити до будь-яких приміщень об'єкта відвідування, в яких використовується наймана праця.

Таким чином, апеляційний суд вирішив, що перевірки Держпраці відповідно до цього Порядку є незаконними, тому інспектори повинні керуватися виключно нормами Закону «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Відповідну постанову по справі № 826/8917/17 Шостий апеляційний адміністративний суд прийняв 14.05.2019. Повний текст цього рішення ви легко зможете знайти у в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Протестувати VERDICTUM можна тут.

Зазначимо, що це рішення може бути оскаржено у Верховному Суді.

Нагадаємо, що місцевий суд у рішенні від 26.12.2018 № 826/8917/17 відмовив у задоволенні позову про визнання цього Порядку незаконним.

Раніше ми писали про те, що Мінсоцполітики наполягає на прийнятті нового Трудового кодексу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини