Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що і коли потрібно виплатити працівнику при звільненні за власним бажанням?

17 травня 2019, 09:15
2687
0
Реклама

Управління Держпраці в Кіровоградській області роз'яснило, на які виплати може розраховувати працівник, звільняючись за власним бажанням.

Такий розрахунок з працівником включає:

- заробітну плату за фактично відпрацьований час до звільнення з урахуванням дня звільнення;

- вихідну допомогу;

- компенсацію при звільненні за всі невикористані дні відпустки.

При цьому на виплату вихідної допомоги працівник може розраховувати лише, якщо роботодавець порушив законодавство про працю, умови трудового чи колективного договору.

Про суми, що належать до виплати, роботодавець повинен письмово повідомити працівника перед їх виплатою. При виникненні спору про розмір таких сум роботодавець в усякому випадку повинен в зазначений строк виплатити неоспорювану ним суму.

Відповідно до ст. 117 КЗпП, якщо роботодавець несвоєчасно виплатив з його вини належну звільненому працівникові суму, то він повинен виплатити середній заробіток працівника за весь час затримки по день фактичного розрахунку.

Крім цього, у разі недотримання зазначених вимог до роботодавця застосують фінансові санкції, передбачені абз. 8 ч. 2 ст. 265 КЗпП (у розмірі мінімальної зарплати), а за порушення строків розрахунку з працівником - ще й адмінвідповідальність.

Раніше ми писали про те, що суд скасував постанову про перевірки Держпраці.

Нагадаємо, що дізнатись про потрапляння компанії у графіки планових перевірок державних органів нагляду та контролю можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Крім того, сервіс дозволяє перевірити інформацію щодо сплати податків вашими контрагентами та можливе їх включення до санкційних списків України, ЄС, США та інших країн.

Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини