Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В ДФС розповіли, за що оштрафували підприємців на 194,2 млн грн

11 червня 2019, 15:00
519
0
Реклама

В ДФС розповіли, що з початку 2019 року було проведено 5,1 тис. фактичних перевірок щодо застосування РРО, за результатами яких підприємців оштрафували на 194,2 млн грн.

За цей період встановлено 1,1 тис. випадків незастосування РРО, за що донараховано 4,2 млн грн. штрафних санкцій, а також понад 1 тис. випадків продажу необлікованого товару.

За результатами перевірок кіосків, що реалізують тютюнові вироби, основна частина порушень стосувалася неоприбуткування отриманої готівки.

Податківці зазначили, що відповідно до законодавства, зараз діють незначні штрафні санкції за порушення правил застосування РРО. Підприємця, який торгує без касового апарату, штрафують всього на 1 грн (при встановленні порушення вперше протягом календарного року) або на 100% вартості, від проданих з порушеннями товарів (послуг), за кожне наступне порушення.

В ДФС вважають, що такі штрафи не стимулюють підприємців дотримуватись законодавства, тому пропонують їх збільшити. Зокрема, ввести штрафи в розмірі: 200% вартості проданих з порушеннями товарів (робіт, послуг), але не менше 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян - за порушення, вчинене вперше; 500% - за кожне наступне порушення.

Раніше ми писали про те, що Держпраці по-новому перевірятиме працевлаштування осіб з інвалідністю.

Вам також може бути цікаво, що фіскали відповіли на п'ять гарячих запитань про камеральні перевірки.

Нагадаємо, що перевірити вашого контрагента на благонадійність і здійснювати його подальший моніторинг можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити контрагента, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Безпека підприємства, алгоритми дій для бізнесу та єдине інформаційне поле для всіх фахівців - обирайте системи ЛІГА:ЗАКОН для всієї компанії та отримуйте подарунки!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини