Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Попередження від ЛІГА:ЗАКОН про можливі кіберзагрози

24 червня 2019, 10:30
2553
0
Реклама

Шановні клієнти, партнери та представники бізнесу!

Компанія ЛІГА:ЗАКОН завжди з великою увагою ставиться до безпеки своїх клієнтів і партнерів, їх особистої та комерційної інформації. Спеціалісти ЛІГА:ЗАКОН вживали, вживають і в подальшому вживатимуть усіх необхідних заходів для унеможливлення втручання в роботу наших систем та продуктів, які розповсюджуються через Платформу ЛІГА:ЗАКОН, - від використання сучасних антивірусних засобів до чіткого дотримання правил захисту зовнішнього периметру наших внутрішніх інформаційно-обчислювальних мереж і моніторингу кіберзагроз.

У період знакових для України свят - Дня Конституції, Дня незалежності, а також у вихідні дні часто активізуються зловмисники: так це було в 2017 (вірус Petya та його різновиди) і 2018 роках. Відповідно, є ймовірність, що так буде і в 2019 році.

У зв'язку з цим у святковий період (27-30 червня) рекомендуємо кожній компанії, держпідприємству, органу влади, а також усім користувачам наших продуктів з 27 по 30 червня перейти в режим посиленої кібербезпеки та звернути особливу увагу на фішингові різновиди загроз.

Нагадуємо, що продукти Компанії знаходяться на домені ligazakon.net, а офіційний домен для електронних комунікацій - ligazakon.ua. Усі інші домени зі співзвучною назвою ligazakon можуть бути використані зловмисниками.

Якщо ви бажаєте отримати доступ до хмарних продуктів - зайдіть на Платформу ЛІГА:ЗАКОН та оберіть потрібні вам продукти.

Зазначимо, що представники кіберполіції також радять у передсвятковий та святковий період проявити особливу пильність та подбати про те, аби операційні системи та офісні пакети на ваших комп'ютерах і серверах мали останні версії оновлень від розробника.

Що таке кіберфішинг:

Фішинг - вид інтернет-шахрайства, який використовує соціальну інженерію та масові розсилки спеціально сформованих електронних листів для отримання даних користувачів або завантаження на пристрої небезпечних шкідливих програм.

Як це може виглядати: наприклад, у п'ятницю, після закінчення робочого дня, в корпоративну електронну пошту надходять листи з посиланням на якийсь відомий сайт, але якщо придивитися уважніше, то це інший сайт, який «замаскований» під справжній, і він має дещо відмінну url-адресу від url-адреси бренда, під який він «маскується», або просто ж сайт з нейтральним змістом. Цей лист у поштових скриньках ніхто не читає, бо на підприємстві вже закінчився робочий день, а якщо його навіть і відкриють та перейдуть за посиланням, то побачать якусь інформацію, яка не становить жодної небезпеки.

Антивірусні системи та системи моніторингу такий лист не блокують, бо в ньому нема нічого небезпечного: ані шкідливих кодів, ані якихось завантажень і посилання на сайт також цілком безпечне. Але у ніч з неділі на понеділок за посиланням з листа змінюється кінцева сторінка, яка вже веде на завантаження небезпечного програмного забезпечення (інакше кажучи - вірусу). Вранці співробітники підприємства приходять на роботу, відкривають листи, переходять за посиланням і у підсумку вся мережа компанії наражається на небезпеку втрати або витоку даних.

Тож варто бути дуже уважними та зайвий раз провести для співробітників інструктаж з питань IT-безпеки на підприємстві, особливо у передсвяткові дні!

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини