Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд підтвердив накладення штрафу в розмірі 125 тис. грн за неоформлення бариста

5 вересня 2019, 11:25
899
0
Реклама

Суть справи: підприємець просив визнати протиправною та скасувати постанову про накладення штрафу Держпраці в розмірі 125 190 грн за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин.

Позивач вказав, що інспектори Держпраці порушили діючий порядок проведення інспекційного відвідування, зокрема вручили йому належним чином не завірену копію направлення на проведення перевірки та не надали наказ на проведення перевірки.

https://biz.ligazakon.net/ua/news/189007_z-1-zhovtnya-zmnyuyutsya-rekvziti-oplati-sudovogo-zboru

Інспектори проти позову заперечили, вказавши, що законодавством не передбачено обов'язку надання таких документів при проведенні перевірки.

Місцевий суд відмовив у задоволенні позову і визнав постанову про накладення штрафу правомірною.

Читайте також: ТОП-5 позицій судів у спорах з Держпраці

Суд вказав, що ФОП не надав перевіряючим трудовий договір, оформлений його наказом чи розпорядженням, та не повідомив ДФС про прийняття на роботу бариста. Також у ході проведення перевірки інспектори отримали пояснення найманого працівника, згідно з якими він «працює у вказаного ФОП баристою приблизно 1,5 року».

Крім цього, суд зазначив, що про проведення перевірки з питань виявлення неоформлених трудових відносин інспектор праці повідомляє підприємця, якщо тільки він не вважатиме, що таке повідомлення може завдати шкоди інспекційному відвідуванню.

Зазначимо, що це рішення може бути оскаржено в апеляції.

Відповідне рішення по справі № 580/1454/19 Черкаський окружний адміністративний суд прийняв 05.08.2019. З його повним текстом можна ознайомитися в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ у VERDICTUM можна за посиланням.

Вам також буде цікаво:

Затверджено новий порядок перевірок Держпраці

Визначено 13 причин для нових перевірок Держпраці

Штрафи за порушення трудового законодавства можуть суттєво зменшитись

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини