Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перевірки бізнесу: огляд правових подій за вересень

1 жовтня 2019, 16:12
963
0
Реклама

1. Фонд соціального страхування України оприлюднив плани-графіки проведення планових перевірок страхувальників на IV квартал 2019 року. Відповідні плани перевірок дивіться тут.

2. Кабмін вирішив розділити сервісну та правоохоронну функції Державної податкової служби. Зокрема, постановою № 846 передбачено, що функції податкової міліції буде виконувати Державна фіскальна служба. Зазначені функції ДФС буде виконувати тимчасово, до створення Бюро фінансових розслідувань.

3. МОН затвердило уніфіковану форму акта, що складається за результатами проведення перевірок у сфері дошкільної освіти.

4. В Україні планується створення Державної житлово-комунальної інспекції - центрального органу виконавчої влади, який буде реалізовувати державну політику з питань державного контролю (нагляду) у сфері житлово-комунального господарства. Відповідний законопроект зареєстровано у ВРУ.

Інспекція буде проводити планові та позапланові перевірки, а інспектори будуть розглядати справи про адміністративні правопорушення та накладати штрафні санкції за порушення законодавства у сфері житлово-комунального господарства..

5. Кабмін ліквідував Департамент захисту економіки Національної поліції України. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук зазначив, що поліція більше не має права просто так втручатися у діяльність бізнесу. Глава Уряду додав, що замість ліквідованого Департаменту буде створена ефективна структура для розслідування фінансових злочинів.

6. Мінекономіки формуватиме державну політику у сфері праці. Під контроль Міністерства перейде Державна служба України з питань праці. Зазначені зміни заплановані законопроектом, який було схвалено Кабміном.

7. ДПС оновила План-графік проведення документальних планових перевірок платників податків на 2019 рік.

Правові новини, розміщені в модулі "Мистецтво оборони" Інформаційно-правових систем ЛІГА:ЗАКОН, допоможуть бути в курсі останніх нововведень в сфері державного контролю та нагляду. Протестувати систему можна за посиланням

Читайте також:

ТОП-5 судових рішень у сфері захисту бізнесу

Трудові ризики роботодавців: Держпраці та інші тренди

ТОП-5 судових рішень у податкових спорах за 2019 рік

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини