Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЖКГ

Ціна на газ для населення продовжує знижуватися

16 жовтня 2019, 15:15
1774
0
Реклама

Жовтнева ціна на газ для потреб населення знизилася на 4,9% порівняно з рівнем вересня і складе 4 272,76 грн за тисячу кубометрів (без врахування ПДВ, націнки газзбутів та транспортних витрат). Про це повідомляє прес-служба Нафтогазу.

У Нафтогазі також нагадали, що ціни на європейському ринку суттєво збільшилися порівняно з літнім рівнем, але регульована ціна газу в Україні визначається за формулою, яка відображує ринкові ціни з двомісячним відставанням. Формула міститься в постанові Кабміну від 3 квітня 2019 року № 293 і діє до кінця 2019 року.

Таким чином, з квітня ціна на газ знизилася на 32%, а враховуючи ринкову ситуацію у вересні, жовтнева регульована ціна газу (4272,76 грн за тис. кубометрів) виявилася нижчою, ніж ціна на умовах пропозиції «Газовий запас» (4874,42 грн за тис. кубометрів).

У жовтні споживачам буде запропоновано оплатити газ за нижчою, регульованою ціною. Придбаний газовий запас при цьому буде збережено на зимові місяці, коли очікується збільшення регульованої ціни. При цьому, якщо споживач не використає за зимовий сезон весь передплачений обсяг, залишок коштів повернеться такому споживачу на його рахунок повному обсязі. Споживач має також можливість оплатити газ за рахунок зменшення свого газового запасу, звернувшись до свого постачальника.

Cудові рішення про оскарження неправомірних донарахувань по комунальних послугах ви можете знайти в системі аналізу судових рішень VERDICTUM. Отримати тестовий доступ в VERDICTUM можна за посиланням.

Читайте також:

ОСББ можуть закупити газ на зиму за літньою ціною

Тарифи на теплову енергію встановлюються за новою процедурою

Верховний Суд дозволив скаржитися на незадовільну роботу комунальників

Комунальні послуги не можуть відключити у випадку наявності заборгованості

Послуги з водопостачання і водовідведення врегульовані новими правилами

Періодична повірка лічильників здійснюється за рахунок підприємства, що надає послуги

Споживачі отримали підстави для перерахунку платежів за газ і тепло

ЛІГА:ЗАКОН запрошує юридичні фірми взяти участь у всеукраїнському рейтингу ринку юридичний послуг LIGA ZAKON AWARDS 2019. Детальніше про рейтинг тут

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини