Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Майкл Щур розповів, як фільтрувати інформацію

27 листопада 2019, 13:03
606
0
Реклама

25 листопада у межах проекту Асоціації правників України та благодійного фонду «Таблеточки» відбулася зустріч із Романом Вінтонівим (Майклом Щуром), українським тележурналістом, актором, сценаристом, музикантом, на якій він розповів про гігієну власної свідомості.

Фільтрувати вхідні

«Як організувати свої справи? Треба записувати всі вхідні «дзвінки». Їх кількість потрібно обмежувати до найважливішого і одразу позначати коли ти виконаєш те чи інше, решту - відкидати», - розповів він.

Джерела інформації спікер радить ділити на три типи:

- зону відповідальності;

- зону інтересів;

- все інше.

«Першу зону я також поділив на кілька секторів: це робота і сім'я. У кожного може бути по різному. Тобто у мене є обов'язки у роботі і є обов'язки у сім'ї. І це досить маленька кількість вхідних по цих двох секторах. Це стосується новин і всіляких сайтів. Я в першу чергу дивлюсь такі новини. Все інше, що термінове, але не потрапляє сюди - я просто не читаю», - пояснив він.

Друга зона присвячена хоббі.

«Далі якщо в мене залишається час, бажання після цього - я тоді готовий читати наступне», - зазначив Роман.

Майкл Щур вважає, що людей намагаються цілеспрямовано забомбардувати: «Нас навмисно намагаються закидати інформацією. Це для того, щоб ми відійшли від логічного мислення та поступово втратили здатність думати взагалі. Але це може бути просто моєю вигадкою».

Правдива інформація у першоджерелі

«Прийшла якась новина, вона мене чимось зачепила. Тоді я беру її і перевіряю на джерелі, яке є протилежним до джерела, на якому я її прочитав. Тобто порівняти крайні точки. Першому я навчився не вірити і перевіряти», - розповів журналіст.

Також Роман Вінтонів зазначив, що головним завданням медія є об'єднання людей та формування поля, в якому вони будуть відчувати власну причетність до глобального. Однак на даний момент деякі медія мають іншу мету. Тому спікер радить читати інформацію з різних джерел, обов'язково перевіряючи першоджерело.

Читайте також: як правильно закрити ФОП, щоб не отримати додаткових проблем

Підписуйтесь на нашу сторінку у Facebook, щоб бути в курсі важливих змін для бізнесу в Україні, а також на розсилку та отримуйте щотижневий дайджест найважливіших ділових новин!

Автор: експерт-аналітик Олена Баконіна

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини