Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці вивчає скарги та повернеться до перевірок після карантину

Реклама

На всій території України з 12 березня до 24 квітня введено карантин (постанова Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19»).

17 березня Верховна Рада також підтримала Закон № 530- IX, згідно з яким:

  • на період карантину, роботодавець може дозволити працівнику, у тому числі держслубовцю, працювати вдома;

  • власники підприємств, установ, організацій можуть змінювати режим роботи, щодо прийому та обслуговування осіб;

  • з дня оголошення карантину зупиняється перебіг строків звернення за отриманням та строків надання адміністративних та інших послуг.

У ГУ Держпраці у Донецькій області звернули увагу, що у зв'язку з введенням карантину на період його дії заборонено проведення заходів контролю за дотриманням законодавства. Тобто, інспекторами праці у цей період не будуть здійснюватися інспекційні відвідування суб'єктів господарювання.

Проте в цей період Держпраці продовжується розгляд звернень громадян, а у разі наявності підстав - спрямовуються листи щодо погодження проведення заходів контролю після закінчення карантину в країні.

Також аналізується інформація, яка отримана з публічних джерел, від правоохоронних органів, ПФУ та Держстату з метою визначення кола суб'єктів господарювання, які порушують вимоги законодавства про працю та щодо яких наявні підстави для здійснення заходів контролю у період після карантину.

Консультації громадянам та підприємцям надаються дистанційно, за допомогою електронної пошти та засобів телефонного зв'язку.

Так, лише за період дії карантину, з 12 по 23 березня, інспекторами праці м.Маріуполя розглянуто 46 звернень громадян, 4 листа спрямовано до Держпраці щодо погодження заходів контролю. До Тернопільського обласного управління Держпраці про незаконне звільнення з роботи під час карантину звернулися 53 особи.

Дізнатись про потрапляння будь-якої компанії до графіків планових перевірок Держпраці та інших органів можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН.

Зверніть увагу на особливості захисту ІТ-бізнесу при перевірках Держпраці

Приймайте актуальні та зважені рішення у період кризи на базі виключно актуальної та достовірної інформації з ІТ-продуктами ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся АНТИКРИЗОВИМ пакетом та працюйте командою в єдиному інформаційно-правовому полі. Оберіть пакет або замовте консультацію менеджера прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини