Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реформа системи банкрутства в Україні: що змінилося у 2020

Реклама

У Мін'юсті розповіли про досягнення у сфері реформування системи банкрутства

Зокрема, Кабміном було погоджено законопроект «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства», розробленого Мін'юстом з метою удосконалення положень цього Кодексу в частині усунення технічних неузгодженостей та суперечностей, забезпечення єдиного підходу в розумінні та застосуванні чинних положень Кодексу.

«Кодекс містить раціональні новели, що оптимізують процедуру банкрутства та закривають наявні законодавчі прогалини. Крім того, цим документом врегульовано принципово нову для України процедуру відновлення платоспроможності фізичних осіб», - розповідає заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

Ще одним вагомим досягненням у цій сфері стало розроблення першого етапу впровадження Автоматизованої системи «Банкрутство та неплатоспроможність». Він, зокрема, включає:

- реєстрацію, авторизацію та автентифікацію арбітражного керуючого;

- отримання відомостей, передбачених Кодексом України з процедур банкрутства, щодо суб'єктів, стосовно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність);

- подання арбітражним керуючим в електронній формі інформації до Єдиного реєстру боржників, відносно яких відкрито провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність).

Снігопад знижок до Нового року триває! Отримайте швидкий доступ до головних інструментів для роботи юриста та бухгалтера з системами ЛІГА:ЗАКОН зі знижками до - 60%.

Найповніше джерело систематизованої, достовірної правової інформації зі зручним інтерфейсом для швидкого пошуку та легкого аналізу. Система дає змогу прийняти правильні рішення на основі аналітичної, консультаційної та нормативно-правової інформації.

Встигніть обрати рішення для себе за посиланням

Читайте також:

Що робити, якщо ваш контрагент збанкрутував, та як про це дізнатися

Топ-5 судових рішень за новою процедурою банкрутства

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини