Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці викрили підприємство в ухиленні від сплати податків на 18,6 млн гривень

Реклама

Співробітники ГУ ДФС у м. Києві викрили підприємство в ухиленні від сплати податків на18,6 млн гривень.

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у м. Києві під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури, викрили службових осіб приватного підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах.

Підприємство, в тому числі, неодноразово ставало переможцем публічних торгів по програмі “Велике будівництво”.

З метою штучного завищення вартості робіт та подальшого отримання готівкових коштів (схема відкату) підприємство проводило безтоварні операції, при цьому лише документально відображаючи придбання ТМЦ, робіт, у іншого товариства, яке в свою чергу, здійснювало фінансово-господарські взаємовідносини з ризиковими СГД.

Діючи умисно, фігуранти кримінального провадження, формували безпідставний податковий кредиту з ПДВ. В результаті такої діяльності зловмисники ухилились від сплати податку на загальну суму понад 18,6 млн гривень.

На підставі ухвали районного суду, співробітники податкової міліції провели обшуки офісних та житлових приміщень, в результаті яких виявили тендерну документацію та фінансово-господарські документи, що свідчать про факти розкрадання бюджетних коштів, чорнові записи та готівкові грошові кошти на загальну суму понад 6 млн гривень в еквіваленті.

Виявлені речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження. Триває досудове розслідування.

Як діяти в різних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини