Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про заборону пластикових пакетів

Реклама

Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» підписав Закон «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» №1489-IX (проект № 2051-1), який Верховна Рада ухвалила 1 червня.

Про це повідомили у прес-службі Президента.

«500 - стільки пакетів за рік використовує кожен українець. 20 хвилин - саме стільки, в середньому, ми користуємося пакетом. Понад 100 років - саме стільки один пакет розкладається. Декілька секунд - саме стільки потрібно часу, щоб підписати цей закон», - сказав Глава держави під час виступу на форумі.

Документ регулює обіг пластикових пакетів та має на меті стимулювати розвиток виробництва біорозкладних пластикових пакетів.

Закон забороняє безоплатне розповсюдження в об'єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

1) надтонких пластикових пакетів;

2) тонких пластикових пакетів;

3) оксорозкладних пластикових пакетів.

Заборона не поширюється на біорозкладні пластикові пакети.

Пластикові пакети мають надаватися лише за гроші. При цьому роздрібні ціни на такі пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, які встановлює Кабінет Міністрів України.

Також передбачається обов'язкове маркування біорозкладних пластикових пакетів та встановлюються штрафи за порушення цих норм.

Документ набирає чинності на наступний день після його опублікування та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності, крім окремих його положень.

Також читайте: Бізнес просить доопрацювати законопроект про заборону пластикових пакетів

Хочете перевірити що про вас пишуть ЗМІ? У LIGA360: Керівник можна налаштувати моніторинг ТОП-200 українських медіа. А ще користувачі системи отримують понад 50 цифрових інструментів для вирішення щоденних завдань. Дізнавайтеся більше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини