Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки виявлено неоформлених працівників за тиждень перевірок Держпраці

Реклама

За перший тиждень інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин було розпочато 377 інспекційних відвідувань та виявлено 724 працівники, допущених до роботи без трудових договорів.

Про це зазначають у Кабміні.

Зокрема, у Вінницькій області виявлено 96 незадекларованих працівників, у Полтавській - 92, у Херсонській - 69.

«Найчастіше заробітну плату в «конвертах» платять у сферах сільського господарства, будівництва та торгівлі. Через недобросовісність роботодавців, мільйони громадян позбавлені можливості захистити свої соціально-трудові права, а бюджет недоотримав мільярди надходжень»,- зазначив Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки України Олексій Любченко.

Олексій Любченко додав, що боротьба з тіньовою зайнятістю - глибоке комплексне питання. Звичайно, лише перевірками його вирішити неможливо, але це важлива складова компанії з легалізації праці в Україні.

Так, за перші 7 днів інспекційної компанії найбільше неформальних працівників було виявлено в сферах торгівлі - 167, сільському господарстві - 163 та організації харчування - 127.

«Перший тиждень нашої активної роботи засвідчив дієвість тих критеріїв, за якими відбираються підприємства для інспекції. Наголошую, що перевірки відбуваються тільки у тих компаніях, які мають ознаки найбільших ризиків використовування незадекларованої праці. Отже, добросовісним роботодавцям хвилюватись не потрібно. На сьогодні вже виявлено 724 неформальних працівники. Проте головне наше завдання - це захист соціальних і трудових прав людей. У ході інспекційних відвідувань із 86 працівниками були укладені трудові договори. Тепер ці люди офіційно працевлаштовані, вони отримали законне право на лікарняні та відпустку, нормований робочий день та безпечні умови праці. І я дуже сподіваюсь, що їх у подальшому не змусять повернутись до «тіньової» зайнятості. Принаймні, це для нас буде додатковий сигнал для наступних інспекційних кампаній»,- прокоментувала заступник Міністра Світлана Глущенко.

Також читайте: Кого з 1 липня перевірятиме Держпраці та ДПС: критерії відбору

Як діяти в різноманітних ситуаціях для бізнесу та при перевірках контролюючих органів - дізнавайтесь у LIGA360. Це комплекс інформаційно-аналітичних продуктів, що економить час на щоденних робочих завданнях та убезпечить від ризиків. Більше про переваги LIGA360 читайте за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини