Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Києві з’явиться мапа об’єктів безперешкодного доступу для населення

Реклама

Ухвалено рішення про створення програмного модуля «Інформаційна база об'єктів соціальної сфери в місті Києві». В його межах планують розробити інформаційний шар «Мапа доступності міста Києва».

В модулі відображатимуться важливі соцоб'єкти міста, а, обравши шар інклюзивної інфраструктури, кияни зможуть побачити всі пандуси, підйомники, тактильні смуги, з'їзди з тротуарів та інші елементи доступності в усіх районах столиці. За допомогою інтерактивної мапи люди матимуть змогу прокладати маршрути для безпечнішого пересування містом. Окрім того, візуалізація даних про такі об'єкти дозволить оцінити потребу окремих територій міста у обладнанні додаткових елементів безперешкодного доступу, посиленні інклюзивності будівель та споруд.

Зазначено, що після створення такої мапи було би доцільно забезпечити її інтеграцію з містобудівним кадастром Києва. Це дасть змогу, зокрема, виявляти власників будівель, в яких відсутні об'єкти доступності та забезпечувати діалог між ними та міською владою для пошуку необхідних рішень.

За матеріалами заступника директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА Юрія Тація.

Бажаєте перевірити чи компанія має ліцензію на певний вид діяльності? Відтепер у сервісі CONTR AGENT доступні 30 офіційних ліцензійних реєстрів. Замовте тестовий доступ прямо зараз, та отримайте повноту інформації про партнерів й конкурентів.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини