Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Арештовано акції заводу "Більшовик": ДБР розслідує можливі зловживання під час приватизації

Реклама

Державне бюро розслідувань повідомило, що наразі розслідує кримінальне провадження щодо можливого зловживання службових осіб Фонду держмайна України під час приватизації заводу «Більшовик».

Слідчі ДБР встановлюють усі обставини відчуження вказаного заводу з державної власності за заниженою вартістю. Експертизою встановлено, що звіт про оцінку майна, який використано для визначення вартості акцій заводу, не відповідає вимогам законодавства. Це могло негативно вплинути на достовірність такої оцінки.

11 січня 2022 року слідчий суддя, за клопотанням сторони обвинувачення, наклав арешт на 100 % статутного капіталу Першого київського машинобудівного заводу з метою збереження вказаного речового доказу.

Досудове розслідування триває.

Кримінальне провадження розпочато з частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, завод “Більшовик” приватизували за 1 429 017 000 грн. Згодом АМКУ відмовив у придбанні акцій заводу.

Контролюйте ризики свого бізнесу - приймайте стратегічні рішення з LIGA360. Замовляйте презентацію IT-платформи всієї компанії LIGA360 та дізнайтеся: як управляти інформацією, налаштувати командну роботу для мінімізації ризиків, автоматизувати договірні процеси бізнесу. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини