Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Найбільший виробник товарів для дому частково перемістився на захід країни і планує відкрити виробництво за кордоном

Реклама

Після початку війни корпорація «Біосфера», що є найбільшим виробником товарів для дому в Україні, частково перенесла виробництво на захід країни та шукає шляхи збільшення експорту товарів.

«Незважаючи на те, що всі заводи працюють, ми зробили релокацію із основного виробництва в Дніпрі: відкрили виробництво в Тернополі та на 20% збільшили потужності та номенклатуру нашого заводу в Летичеві, тому що вони знаходяться у більшій безпеці. Також перевезли половину наших логістичних потужностей на захід України, щоб зменшити ризики знищення ракетними ударами» - розповів засновник і гендиректор компанії Андрій Здесенко в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

На сьогоднішній день, для компанії дуже важливе значення має експорт, який складає десь 20% від основного обсягу і мета протягом п'яти років його збільшити до 50%.

При цьому, власник Біосфери розповів, що компанія має і значні проблеми, особливо логістичні, пов'язані з виконанням експортних контрактів, що вкрай необхідні для стабільної роботи в умовах падіння внутрішнього ринку та військових ризиків. Тому у планах компанії створити дублююче виробництво за кордоном.

Дублююче виробництво потрібне компанії і тому, що вона працює з 15 країнами і має намір збільшити їх кількість до 20. «Це виробництво повинно бути, скоріш за все, в країнах, близьких до України для того, щоб ми могли експортувати нашу нетканку для виробництва і виїжджати, час від часу, щоб його контролювати. Тому Польща, Словаччина, Румунія, Туреччина, Литва - ось країни, на які ми сьогодні дивимось. Можливо, когось купимо» - зазначив Здесенко.

При цьому, власник компанії наголосив, що відкриття заводу за кордоном не означатиме закриття виробництва в Україні, тому що воно потрібне для задоволення внутрішнього ринку.

Читайте також: Перепрофілювання та релокація підприємства на період воєнного стану: поради юриста

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте в червні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини