Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2023 року Уряд планує суттєво зменшити кількість інструментів держрегулювання бізнесу

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 30 серпня схвалив проект Закону "про дерегуляцію", яким пропонується встановити засади швидкого та якісного перегляду інструментів державного регулювання господарської діяльності та передбачити порядок їх прискореного перегляду.

“Виклик, який стоїть перед нами - зробити так, щоб українська економіка працювала вже зараз, не чекаючи закінчення війни. Для цього маємо впроваджувати зміни, які створюють сприятливе середовище для бізнесу. І скасування зайвих та надмірних регулювань - один із кроків на цьому шляху”, - наголосила Перший віцепрем'єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Законопроект передбачає створення Комісії з питань прискореного перегляду інструментів державного регулювання, яку очолить Міністр економіки України. До її складу увійдуть представники ОПУ, Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, Мін'юсту, Мінфіну, Мінцифри, Мінрегіону, ДРС. Комісія засідатиме щонайменше двічі на місяць.

Під час засідань Комісії органи влади будуть «захищати» інструменти, які необхідно залишити для ефективного та якісного регулювання бізнесу.

Уряд на підставі пропозицій Комісії затвердить Виключний перелік інструментів регулювання бізнесу. З 1 січня 2023 року інструменти державного регулювання, які не будуть визначені законами та не включені до постанови про Виключний перелік, будуть визнані недійсними.

У разі необхідності запровадження після 1 січня 2023 року нового інструменту державного регулювання господарської діяльності, орган влади ініціюватиме внесення такого інструменту до Виключного переліку з одночасним виключенням з нього 2 інших інструментів в цій же сфері.

Крім того, законопроектом пропонується створення Єдиної державної електронної системи дозвільних документів, яка забезпечить діджиталізацію інструментів з Виключного переліку.

За матеріалами Мінекономіки.

Спробуйте єдиний робочий простір для топ-команди. Рішення LIGA360 дозволяє синхронно бачити показники, що впливають на бізнес: зміни конкурентів, згадки в медіа, зміни законодавства, економічні новини. Побачте свою компанію під кутом 360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини