Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін урегулював питання передачі конфіскованого майна для потреб ЗСУ

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 16 вересня 2022 р. ухвалив зміни до деяких постанов щодо передачі майна для потреб Збройних Сил. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Ці зміни врегульовують на період дії воєнного стану в Україні передачу конфіскованого та іншого майна, що перейшло у власність держави, на потреби Збройних Сил та інших органів, задіяних у забезпеченні обороноздатності держави, а також забезпечення продовольчої безпеки населення та енергетичної безпеки держави, зокрема, питання передачі вугілля для опалення бюджетних установ.

У повідомленні зазначається, що на складах митних органів (за винятком митниць у зоні бойових дій) продовжують обліковуватися залишки майна, яке перейшло у власність держави та потенційно може бути об'єктом безоплатної передачі.

Станом на 1 вересня 2022 р. таке майно обліковано на загальну суму 497,3 млн грн, з них:

  • майно, за яким власник або уповноважена ним особа не звернулися до закінчення строків зберігання, - 232,8 млн грн;

  • конфісковане майно - 230,3 млн грн;

  • майно, поміщене в митний режим відмови на користь держави, а також майно, виявлене (знайдене) під час здійснення митного контролю в зонах митного контролю і власник якого невідомий, - 34,2 млн гривень.

Читайте також: Закон щодо примусового вилучення майна прийнято з пропозиціями Президента

Не грай в "російську рулетку" зі своїм бізнесом! Контролюй зв'язки, репутацію в медіа та знай актуальні вимоги законодавства - з рішенням LIGA360. Тільки до кінця місяця отримай 5 робочих місць за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини