Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок надання грантів для садівництва та тепличного господарства

Реклама

Кабінет Міністрів постановою від 27 вересня 2022 року № 738 уніс зміни до порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства та порядку надання грантів для створення або розвитку тепличного господарства.

Згідно з постановою, нововведення, зокрема, стосуються умов надання грантів на будівництво модульної теплиці: відповідно до типового проєкту орієнтовною площею 2 га (не менше 1,6 га та не більше 2,4 га) з кількістю створених нових робочих місць не менше 14 на 1 га модульних теплиць шляхом будівництва (встановлення) модульної теплиці, придбання засобів виробництва (садивний матеріал, насіння, технологічне обладнання), покриття витрат на їхню доставку та введення в експлуатацію.

Крім того, в порядку надання грантів для садівництва передбачається створення нових робочих місць у кількості згідно з додатком 1 до порядку, зокрема, постійних працюючих - на стадії висадки насаджень, сезонних працюючих - при вступі саду у фазу товарного плодоношення, яка визначається проєктом висадки насаджень, але не пізніше п'ятого року після висадки насаджень.

Разом з тим, конкретизується, що до заяви обов'язково додається (в залежності від виду гранту), підписаний розробником проєкт будівництва модульної теплиці з кошторисною документацією (відповідно до типового проєкту), або ж підписаний розробником проєкт висадки насаджень.

За матеріалами Мінагрополітики.

Читайте також: Гранти на тепличне господарство: умови та порядок отримання;

Мінагрополітики надало пояснення та рекомендації щодо отримання грантів на теплиці та сади.

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Тільки до кінця місяця отримай 5 робочих місць всього за 5000 грн/міс.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини