Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет розпочав чотири справи проти «Київоблгазу»

Реклама

Колегія Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету розпочала чотири справи щодо акціонерного товариства «Київоблгаз». У його діях виявлено ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, а саме - зловживання монопольним становищем на ринку послуг з приєднання до газорозподільних систем в межах території, де знаходиться газорозподільна система, що перебуває у власності чи експлуатації відповідача.

Про це інформує пресслужба АМКУ.

У повідомленні зазначається, що останнім часом до Комітету надійшла значна кількість скарг від громадян та юридичних осіб на дії згаданого підприємства. Зокрема, що воно встановлювало додаткові вимоги у технічних умовах приєднання, не погоджувало проєкти зовнішнього газопостачання (обґрунтовуючи відмову неповним пакетом документів) та визначало місце приєднання об'єктів газопостачання до мережі на значній відстані від них, не даючи можливості здійснити альтернативний розрахунок приєднання у ближчій точці тощо.

Відділення виявило у діях підприємства чотири ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції та відкрило справи по кожній з них. Зокрема, це:

  • непогодження проєктів зовнішнього газопостачання та, як наслідок, неприєднання об'єктів замовників до газорозподільних систем;

  • встановлення в технічних умовах приєднання до газорозподільної системи вимоги до замовника щодо встановлення єдиного вузла обліку природного газу для житлових будинків за його рахунок;

  • ненадання вихідних даних (документів), необхідних для проведення гідравлічного розрахунку, встановлення економічно необґрунтованих цін на надання послуги з гідравлічного розрахунку;

  • неподання відповідачем у встановлені Відділенням строки інформації, що була потрібна МТВ для розгляду заяви суб'єкта господарювання.

Бізнес потерпає від застарілих методів управління? Спробуйте рішення LIGA360. Працюйте в єдиному інформаційному середовищі для вирішення ключових завдань - legal research, контроль ризиків в умовах війни, аудит та комплаєнс, онбординг та перевірка контрагентів. Замовте презентацію LIGA360 для своєї компанії прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини