Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийнято Закон щодо захисту фінансової системи України від дій рф та адаптації до окремих стандартів FATF

Реклама

Верховна Рада підтримала в цілому проєкт № 8008 щодо захисту фінансової системи України від дій держави, яка здійснює збройну агресію проти України, та адаптації законодавства до окремих стандартів FATF і вимог Директиви ЄС 2018/843.

Як пояснив нардеп Ярослав Железняк, законом передбачено:

  • недопущення до керівництва та управління суб'єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами рф;

  • розширення переліку високоризикових клієнтів громадянами та юридичними особами, які є резидентами рф, та/або діяльність, яких пов'язана з нею;

  • встановлення обов'язку для суб'єктами первинного фінансового моніторингу звітувати в Держфінмоніторинг про порогові операції з суб'єктами, пов'язаними з рф.

Також були підтримані правки 16,19 та 22, якими скорочено строк статусу PEP (політично значущі особи) з довічного до 3-х років після посади. До другого читання прибрали правку, що до високий ризик ділових відносин відносять осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів).

Детальніше про пропозиції проєкту ми писали раніше.

Як керівнику оцінити надійність нового контрагента чи потенційної угоди? Спробуйте перевірку компаній в LIGA360. Досьє на основі 400 публічних реєстрів, що ключає інсторію перевірок, судові справи, наявність у санкційних списках, борги, тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненими у своїх бізнес-зв?язках. 

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини