Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АМКУ оштрафував чотири компанії на 7,1 млн грн за змову на торгах з будівництва й ремонту приміщень

Реклама

Антимонопольний комітет викрив змову чотирьох компаній: ТОВ «Краєвид+», ТОВ «Інтервал буд», ТОВ «БВК «Альтера» та ТОВ «Проспект будцентр» на торгах з будівництва й ремонту приміщень для військової та медичної сфери на загальну суму майже 70 млн грн.

Йдеться про їхню змову під час десяти процедур закупівель. Закупівлі стосувалися будівництва тренінгового класу для однієї з військових частин, ремонт приміщення одного з центрів підготовки підрозділів, будівництво навчально-методичного класу для військової частини, будівництво гуртожитку для військової частини та ремонту спортзалу для військовослужбовців, а також реконструкції інфекційного відділення Смілянської міської лікарні та реконструкції Вишгородської центральної районної аптеки.

Значну частину матеріалів, що лягли в основу доказової бази, Антимонопольному комітету у рамках міжвідомчої взаємодії надало територіальне управління Державного бюро розслідувань.

Зокрема, було встановлено, що відповідачі фінансово підтримували один одного під час проведення закупівель, користувалися однією ІР-адресою, синхронно діяли під час торгів та залучали одну і ту ж особу для підготовки своєї фінансової звітності, здійснення керування банківськими рахунками, підготовки тендерних пропозицій й кошторисів тощо.

Зібрані докази підтверджують, що учасники закупівлі погоджували свої дії під час торгів чим усунули обов'язкову змагальність у закупівлях.

За порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачених пунктом 1 статті 50 та пунктом 4 частини другої статті 6 Закону «Про захист економічної конкуренції» (вчинення антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення результатів торгів) ТОВ «Краєвид+», ТОВ «Інтервал буд», ТОВ «БВК «Альтера» і ТОВ «Проспект будцентр» оштрафовано на загальну суму 7,1 млн грн. Відповідно до законодавства, за змову на торгах порушникам забороняється брати участь у публічних закупівлях впродовж трьох років.

За матеріалами АМКУ.

Не пропустіть жодної важливої зміни ваших партнерів та конкурентів. Налаштуйте розширений моніторинг на ІТ-платформі LIGA360, та отримуйте сповіщення про зміни ЄДР, відкриті провадження чи участь компаній у тендерах. Замовте презентацію LIGA360 для керівників, юристів та служби безпеки прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини