Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Європейський союз визнаватиме українські електронні підписи

Реклама

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, відповідно до якої українці зможуть використовувати електронний підпис в Європейському Союзі для отримання певних послуг, а кваліфікований електронний підпис ЄС визнаватимуть в Україні. Про це інформує прес-офіс Мінцифри.

Взаємне визнання електронних підписів з Європейським Союзом - довготривалий процес. Але зараз багато українців перебувають за кордоном. Експериментальний проєкт, прийнятий Урядом, дозволить до укладення угоди з ЄС вирішити нагальні потреби щодо взаємодії з ЄС в сфері електронних довірчих послуг.

Експериментальний проєкт відкриває для українців та українського бізнесу наступні можливості:

  • в Україні визнаються європейські кваліфіковані електронні підписи;

  • Європейський Союз може визнавати українські кваліфіковані електронні підписи як удосконалені;

  • Україна може визнавати електронні підписи, створені в державах, що забезпечують належний захист персональних даних аналогами власноручних підписів. Цей пункт сприятиме подальшій реалізації шерингу документів між Україною та іншими країнами.

Взаємне визнання кваліфікованих електронних підписів з Європейським Союзом стане важливим кроком в подальшому взаємному визнанні наших кваліфікованих довірчих послуг.

Де топменеджерам читати інформацію? Новини, зміни законодавства та інформація про контрагентів - доступні в LIGA360. Замовте LIGA360 для бізнесу, щоб спільно знаходити ефективні рішення.

Тільки до 23 листопада придбай преміум-рішення LIGA360 зі знижкою 50%. Для вибору доступні рішення для керівника, HR, бухгалтера та юриста. Замов зараз за найвигіднішою ціною.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини