Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Від початку війни у компанії Rozetka проведено майже 100 державних перевірок

Реклама

На найбільшому маркетплейсі України Rozetka за девять місяців відбулось майже сто державних перевірок. Про це розповів співвласник компанії Владислав Чечоткін в інтерв'ю Forbes.

За його словами, Rozetka від початку війни перевірили 97 разів. Поки що всі штрафи номінальні - від 1700 до 51 000 грн, і кожен з них компанія оскаржує в суді.

«Я не розумію, яка взагалі стратегія в держави щодо підходу до бізнесменів. Інвестицій немає, кредитів немає, воєнні ризики - величезні. Податковий тиск в Україні цілком можна порівняти з Європою. До того ж дуже активізувалися перевіряльники», - зазначив співвласник Rozetka.

На думку Чечоткіна, абсолютна більшість у країні розуміє, що зараз не платити податки - злочин проти держави і це є питанням честі бізнесу. Він додав, що перевіряльники не знаходять порушень у Rozetka, але продовжують ходити.

Довідково:

У березні 2022 року місячний виторг Rozetka зменшився з 4 млрд грн до 23 млн грн. А вже з серпня, за словами Чечоткіна, компанія щомісяця продає на таку ж суму, як і рік тому. Річний виторг компанії до війни складав $2 млрд.

Rozetka - один із перших ритейлерів, який почав оснащувати свої відділення генераторами та пристроями Starlink. Серед останніх новин компанії - вихід на ринок Польщі.

Читайте також: Як підготуватись до перевірок та обшуків на підприємстві: чекліст для керівника

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини