Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Мінекономіки планують навесні повернути аукціони на Prozorro

Реклама

Аукціони на Prozorro, можливо, повернуться вже навесні. Про це повідомила заступниця Міністра економіки Надія Бігун в інтерв'ю Укрінформу.

"У постанові Кабміну закладено термін 6 місяців. Саме цей період, за словами міністра енергетики, знадобиться для повного відновлення енергосистеми за умови відсутності ворожих влучань в об'єкти енергоінфраструктури. Однак, я дуже сподіваюся, що до аукціонів ми повернемося раніше", - зазначила Надія Бігун.

Вона поінформувала, що наразі розглядаються кілька варіантів, залежно від того, наскільки ефективно себе покажуть закупівлі без трираундового аукціону, як буде змінюватися ситуація з енергетикою в країні і наскільки адаптується бізнес.

На думку Бігун, можливо, ситуація стабілізується вже навесні, і можна буде повністю повернути аукціони. Інший варіант - запровадити опціональні аукціони.

"Зараз у Prozorro триває розробка (процедури - ред.) для Світового банку, аби закупівлі World Bank для відбудови країни можна було здійснювати через Prozorro. Однією з вимог Світового банку є запровадження опціональних аукціонів, оскільки було чимало дискусій, чи потрібні аукціони для складних предметів закупівель. Ми розраховуємо, що за місяць-два таку процедуру для Світового банку ми запровадимо в Prozorro, і цей функціонал ми могли б перенести на всі закупівлі в системі - замовник сам обиратиме, чи потрібен йому аукціон", - сказала заступниця міністра.

"Адже якщо йдеться про закупівлі на, скажімо, десятки мільйонів гривень, то учасники точно в змозі забезпечити себе безперебійним інтернетом", - зауважила Бігун.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів ухвалив рішення, згідно з яким з 3 січня відкриті торги на Prozorro тимчасово будуть проводитись без аукціону. Детальніше про це за посиланням.

Читайте також: У Мінекономіки пояснили зміни процедури електронних торгів Prozorro;

Скасування онлайн-аукціонів у Prozorro не поширюється на Прозорро.Продажі

Добірка матеріалів про публічні закупівлі - у LIGA360. Отримай 400 документів для бізнесу, щоб брати участь в публічних закупівлях й тендерах та знати про зміни воєнного часу. Замов презентацію прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини