Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Причиною передачі «Укрнафти» у держвласність стала відмова компанії постачати нафтопродукти армії - ОП

Реклама

Єдиною причиною вилучення у листопаді 2022 року в державну власність кількох підприємств у рамках закону про воєнний стан була загроза національній безпеці, зокрема, у випадку з "Укрнафтою" - відмова постачати нафтопродукти українській армії. Про це повідомив заступник глави Офісу Президента Ростислав Шурма у Давосі, передає агентство «Інтерфакс-Україна».

"Приватна власність в Україні недоторкана. Не варто допускати якихось спекуляцій. Єдина причина, чому був застосований закон про воєнний стан до окремих компаній, - величезний ризик для національної безпеки", - зазначив Шурма.

За словами чиновника, у випадку з вилученням у держвласність нафтової компанії, вона відмовилась постачати нафтопродукти українській армії, у випадку моторобудівної компанії ("Мотор Січ" - ред. прим.) - ця компанія постачала двигуни російській компанії.

Він додав, що у випадку вантажівок ("АвтоКрАЗ" - ред. прим.) - власники зупинили завод, а до цього протягом 10 років або не виробляли військових вантажівок, або виробляли їх в обсязі кількох десятків, тоді як українська армія - це 40 тис. вантажівок.

"Усе абсолютно прозоро, і не треба спекулювати на законі про воєнний стан: він застосовуватиметься лише у випадках ризику для національної безпеки. І застосовуватиметься негайно", - наголосив Шурма.

Як повідомлялося, на початку листопада держава вилучила у свою власність активи стратегічно важливих підприємств, серед яких ПАТ «Укрнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАТ «АвтоКрАЗ», ПАТ «Укртатнафта», ПрАТ «Запоріжтрансформатор». У РНБО заявили, що вилучені активи набули статусу військового майна, а їх управління передано Міністерству оборони.

Бізнес під час війни - НПА, щоденні оновлення від LIGA ZAKON. Отримуй актуальні матеріали за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини