Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З початку року бізнес отримав доступних кредитів на понад 20 млрд грн

Реклама

З початку 2023 року бізнес за урядовою програмою «Доступні кредити 5-7-9%» отримав 6 тисяч кредитів на 20,3 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Так, лише за минулий тиждень 100 підприємців отримали кредити на загальну суму 514 млн грн. Всього від початку дії програми (лютий 2020 року) було видано 58,9 тисяч кредитів на 186 млрд грн.

Найбільше підприємці взяли антикризових кредитів - 62,6 млрд грн та на антивоєнні цілі - 55,3 млрд грн. На рефінансування попередньо отриманих кредитів було видано 28,7 млрд грн, на інвестиційні цілі - 10,9 млрд грн. Окрім того, аграрії отримали 26,6 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торговельні компанії взяли 1,5 млрд грн кредитів для поповнення обігових коштів.

Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють в сферах:

  • сільського господарства (53%);

  • торгівлі та виробництва (24%);

  • промислової переробки (14%).

Серед регіонів лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Одеська, Дніпропетровська, Харківська, Київська, Вінницька області та м. Київ.

На сьогоднішній день участь у програмі беруть 45 банків, найбільшу кількість кредитів видали “Приватбанк” (25,8 тис), “Ощадбанк” (8,7 тис) та “Райффайзен Банк Аваль” (5,3 тис).

У Міністерстві нагадали, що урядова програма «Доступні кредити 5-7-9%» дозволяє залучити до 60 млн грн під 0% на період дії воєнного часу +1 місяць. Для роздрібних торгових мереж доступні кредитні кошти в розмірі до 1 млрд грн під 5% річних, що дає їм змогу вчасно розрахуватися з постачальниками та поповнити фінансовий баланс.

Читайте також: Уряд дозволив надавати гранти бізнесу з територій можливих бойових дій;

Кабмін розширив грантову програму для ветеранів та членів їх сімей

Отримуй актуальну інформацію для збереження бізнесу в умовах війни. Нормативно-правова інформація, щоденні оновлення документів, аналітичних статей та рекомендацій від LIGA ZAKON. Читай за посиланням.

LIGA360 - твоя бізнес підтримка. Тільки зараз скористайтеся акційною пропозицією. Замовте до 10 робочих місць за фіксованою ціною 7000 грн/міс. на пів року. На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів, HR. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини