Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єврокомісія оприлюднила рішення щодо експорту української агропродукції

Реклама

З 2 травня Болгарія, Угорщина, Польща і Словаччина зобов'язуються скасувати свої односторонні заходи щодо імпорту агропродукції, що надходить з України. В той же час  4 сільськогосподарські культури - пшениця, кукурудза, ріпак та соняшник до Болгарії, Угорщини, Польщі, Румунії та Словаччини експортуватися не будуть до 5 червня 2023 року. Про це повідомили в Мінагрополітики.

До решти країн Європейського Союзу імпорт з України всієї продукції включно з пшеницею, кукурудзою, ріпаком та соняшником буде продовжуватися без обмежень.

Транзит всієї української агропродукції, включаючи ці 4 агрокультури, зберігається через усі країни Європейського Союзу.

В той же час Комісія готова повторно запровадити запобіжні заходи після закінчення чинного Регламенту про автономні торговельні заходи 5 червня 2023 року.

Ознайомитися з рішенням Єврокомісії можна за посиланням.

Нагадаємо, що заборона на транзит та імпорт української агропродукції територією Польщі та інших країн була запроваджена у квітні. Згодом Польща зобов'язалася розблокувати транзит української продукції територією сусідньої країни. Крім того, ЄС запропонував фінансову допомогу п'яти країнам сусідам України в обмін на скасування заборони імпорту.

Мінагрополітики раніше  оприлюднило перелік товарів, які було заборонено імпортувати з України до сусідніх країн Євросоюзу.

Аграрний бізнес щодня стикається з ризиками. LIGA360 допоможе захиститися від рейдерських атак, перевірити дані партнерів, слідкувати за змінами законів й перебігом земельної реформи. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини