Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У ДПС пояснили нюанси звільнення від ПДВ ввезення комплектуючих для безпілотників

Реклама

ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що 22.06.2023 набрав чинності Закон України від 29 травня 2023 року № 3123-IX, який доповнив підрозділ 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України пунктом 95.

Відповідно до цього пункту тимчасово, до припинення або скасування воєнного стану в Україні, звільняються від оподаткування ПДВ операції з ввезення на митну територію України (у тому числі шляхом переміщення (пересилання) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях) у митному режимі імпорту (у тому числі раніше поміщених в інші митні режими) складових (матеріалів, вузлів, агрегатів, устаткування та комплектувальних виробів) безпілотних систем (далі - товари), визначених пунктом 9 прим.27 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України, що ввозяться суб'єктами господарювання для використання у власній виробничій діяльності з виробництва та/або ремонту безпілотних систем, що класифікуються у товарних позиціях 8806, 8906 згідно з УКТ ЗЕД.

У разі нецільового використання зазначених товарів платник податку зобов'язаний сплатити суму ПДВ, що мала бути сплачена при ввезенні на митну територію України таких товарів, а також сплатити пеню відповідно до закону.

На запит контролюючого органу, визначеного підпунктом 41.1.1 пункту 41.1 статті 41 Кодексу, митний орган за місцем розташування підприємства, яким для виробництва та/або ремонту безпілотних систем ввезено товари, операції із ввезення на митну територію України яких звільнено від оподаткування ПДВ відповідно до цього пункту, надає протягом 10 робочих днів інформацію про обсяги ввезення таких товарів та копії отриманих звітів про результати їх використання.

Звільнення від оподаткування, встановлене цим пунктом, не застосовується до операцій із ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом згідно із законом та/або визнаної державою-агресором щодо України згідно із законодавством, або ввозяться з території такої держави-окупанта (агресора) та/або з тимчасово окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

Нагадаємо, Рада звільнила від оподаткування товари для виробництва та ремонту безпілотників.

LIGA360 - надійне джерело інформації під час воєнного стану. Спеціальний блок з законодавчими змінами, аналітикою та роз'ясненнями від експертів, економічними новинами. Отримуйте свіжі дані щодня.

Залиште коментар
Увійдіть, щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Щопонеділка отримуйте weekly-digest про ключові події бізнесу
Схожі новини